НОВИНИ

На Львівщини виготовляють сир з ягодами чорниці та ялівцем

15.01.2024 17:19
396718075_827963222666342_4580429088835085480_n

За 20 км від Львова, у селі Мильчиці, українські сировари створюють незвичайні сири під брендом «Гарбузовий рай»: коров’ячий із ягодами чорниці, з білою пліснявою та ялівцем, а також камамбер з чорнилами каракатиці. Про це повідомляє newfood.media.

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка. Вони розповідають, що назвали сироварню на честь домашнього улюбленця – собаки Гарбузика.

Варить та проводить дегустацію сирів подружжя у приміщенні колишньої старої австро-угорської школи 1870 року, яку спочатку орендували, а пізніше купили та зробили капітальний ремонт.

Фішками «Гарбузового раю» є сири «Ґодз», «Магура», «Верде», а також «Говерла». «Ґодз» – це сирні кульки розміром з тенісний м’ячик, де всередині – сир з часником, а ззовні чорний перець.

«Магура» – пірамідки з травами, обкатані у копченій паприці. Такий сир споживають свіжим від 7 днів і ставлять на витримку до року. На ранніх стадіях він виглядає більше як домашній, а через місяців три матиме структуру пармезану.

«Верде» – це кульки з горіхами, зовні покриті базиліком і орегано. Також є «Довбуш» – сир з блакитною цвіллю, на відточення рецептури якого пішло 2 роки.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: