НОВИНИ

На Львівщині збудують завод з виробництва солі

08.04.2022 12:00
bigstock-Sea-salt-spilling-from-glass-b-15025385-837x560-1-702x459

На Львівщині збудують новий сільзавод, який розташується на території Трускавецької громади у селі Модричі. Про це повідомили у Львівській ОВА, пише agronews.ua.

Відповідно до рішення, прийнятого Трускавецькою міською радою, у громаді запрацює підприємство з виробництва харчової солі «Екстра» ТОВ «Укрінвестсистем». Потужність Модрицького сільзаводу в рік становитиме 100 тисяч тонн солі.

За даними системи YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю «Укрінвестсистем» розташоване у Києві. Основний вид діяльності – добування солі. Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Данило Псарьов, а засновником – кіпрська компанія «Енкімо ЛТД».

На території Модрицької сільської ради є значні поклади солі, яку видобували тут ще у Середньовіччі. Кількадесят років тому розсол із Модрич також переробляли на Дрогобицькому солеварному заводі.

У ЛОВА також додали, що до Трускавецької громади планують перенести виробництво молочної продукції з Кривого Рогу на базі молокозаводу «Карпатські луки».

Нагадаємо, що близько 50 підприємств евакуювали на Львівщину. Найбільше заявок від виробництв з Київщини та Харківщини.

Зокрема, серед підприємств, які вже запустили діяльність після релокації, один з найбільших в Україні виробників матраців та український лідер з виробництва натуральної кави.

Читайте також: В Україні підприємці незаконно підняли ціни на продукти: перелік.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: