НОВИНИ

На Львівщині працює понад 100 виробників крафтової продукції

05.03.2023 10:11
100-virobnikiv-kraftovoji-produkciji

У Львівській області частину фінансування Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на 2021-2025 роки скерують для реалізації нового напряму — надання пільгових кредитів на створення об’єктів зберігання, заморожування, ліній переробки та передпродажної підготовки агропродукції. Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко під час конференції «Нові можливості для крафтових виробників», пише agronews.ua.

«На Львівщині працює понад 100 виробників крафтової продукції, які за індивідуальними рецептами створюють різноманітні смаколики — м’ясо, хліб та випічку, вина, соуси, джеми, солодощі тощо. Розуміючи цінність такого бізнесу, завдання влади — підтримати місцевого виробника. Тому в області реалізують Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства на 2021-2025 роки. У 2023 рік обсяг фінансування — 34,2 млн грн», — зазначив Юрій Бучко. 

«Крафтове виробництво є специфічним. Для  того, щоб справа, яка колись була хоббі, перетворилась на успішний бізнес, потрібні гроші та надійні партнери зі збуту. Тому програма події, яку ми організували, формувалась із 2-х головних блоків: джерела фінансування (гранти та програми фінансової підтримки з обласного та державного бюджетів) та канали реалізації продуктів крафтового виробництва. Також ми віримо в те, що успішна бізнес-модель крафтового виробництва може бути підсилена агротуристичним напрямом», — повідомила керівник департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: