НОВИНИ

На Львівщині планує утримувати найбільшу козячу ферму в Європі

29.12.2019 14:23
кози

Сімейна ферма «Мукко» (Львівська область) планує утримувати найбільшу козячу ферму в Європі. Про це заявив засновник ферми Назар Кміть, пише Kurkul.

«По-перше, ми хочемо бути № 1 серед виробників елітних сирів в Україні, – наголосив він. – По-друге, плануємо утримувати найбільшу козячу ферму в Європі – з 8 тис. кіз».

Нині фермери обробляють близько 1,3 тис. га землі, утримує 500 корів та 1 тис. кіз. На сучасному міні-заводі щомісяця переробляють близько 160 тонн коров’ячого та козиного молока і виробляють понад 15 видів сирів: із лавандою, перцем чилі, прованськими травами, трюфелем та інші.

 «Ми розуміємо, що такий продукт, як у нас, не є масовий, тобто його не всі їстимуть. Тому хочемо зайняти 3-4% ринку України, – зазначив Микола Кміть, батько Назара. – І нас цікавить експорт. Ми маємо стати першими в Європі за якістю й обсягами козиного сиру».

Зараз усі сили родини Кмітів спрямовані на розвиток бізнесу, а більшість коштів іде на розширення ферми й удосконалення лінії перероблення молока.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: