АГРОРЕГІОНИ

На Київщині виготовляють печиво з рідкісними грибами

06.02.2024 17:23
6

Український бренд Savvy Foods створює снеки, вівсянки та інші суперпродукти із грибів їжовиків, які активують роботу мозку. Гриби вирощують на власній фермі на Київщині. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність. У компанії запевняють, що вживання цього гриба полегшує симптоми депресії та знижує запальні процеси в організмі. Гриби зміцнюють судини, виводять з крові холестерин, мають високий протираковий ефект.

Особливо актуальне вживання їжовика гребінчастого та інших активних грибів під час хронічних стресів і розумового перевантаження.

Окрім вівсянки та снеків Savvy Foods створює із їжовиків сухе пюре, із якого можна зробити крем-суп на обід.

“Ми не використовуємо ані ароматизаторів, ані цукру. За яскравий смак відповідають справжні плодові тіла грибів”, – діляться в Savvy Foods.

Також до супу-пюре додають лисички, які є природними антибіотиками та чи не єдиним рослинним джерелом вітаміну D.

Для загальної підтримки організму їжовик фасують для споживання в капсулах.

Також із їжовиками печуть гречане печиво та створюють енергетичні бустери, які поєднують корисні гриби зі смачним какао.

Savvy Foods вирощує гриби на власній фермі у селі Музичі (Київська область). Тут створені особливі умови – з ідеальним рівнем вологості та освітлення.

У компанії додають, що тема активних грибів – дуже нова в Україні. Водночас це дає можливість розвинути унікальний сегмент: “Нам стало цікаво об’єднати давнє знання про корисні властивості активних грибів із сучасними технологіями виробництва та актуальними трендами у дієті”.



Перегляди: 57
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: