НОВИНИ

На Київщині вирощують найбільше в Україні поле ревеню

24.07.2020 16:32
https://agronews.ua/

Фермерка Юлія Ворощук має найбільше в Україні поле ревеню. Господарство розташоване в селі Райківщина Яготинського району на Київщині. Жінка орендує 19 га землі, з них 10 га — під ревенем. Про це повідомляє gazetaua, пише agronews.ua.

«Спочатку вирощувала малину. Потім почала думати, що б таке нове й оригінальне посадити. Згадала про ревінь. Моя бабуся колись готувала з ним пироги і варення. Посадкового матеріалу в Україні не було, тому насіння замовила у фермерів із Великої Британії. Посіяли спершу на розсаду, адаптували під наші умови», — розповіла фермерка.

Вона додала, що потім пересадили у ґрунт. Якщо потрібно, консультується із закордонними фахівцями. В Україні немає спеціалістів, які знаються на хворобах, шкідниках чи нюансах вирощування цієї рослини. Ревінь потребує поливу, тому поставила систему крапельного зрошення.

Як зазначила фермерка, кілограм ревеню коштує 60 грн. Також стебла почали заморожувати, щоб продавати в супермаркетах протягом року.

«Збираємо по три врожаї: ранній і найвітамінніший у квітні, потім — у травні та серпні. Не дозволяємо кущам цвісти. Спеціально наймаємо людей, щоб обламували цвіт. Тоді рослина дає більше пагонів. Зарплата працівників залежить від кількості зібраного врожаю», — каже вона.

Із ревеню готують джеми, додають вишню та лаванду.

«Продаємо по всій Україні. Багато замовлень в Одесу, Харків, Запоріжжя. У Львівській області ревінь не затребуваний, бо в кожної господині є на городі. Замовляють по 10, 20 і навіть 500 кілограмів. Є клієнти в Євросоюзі», — підсумувала Юлія Ворощук.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: