НОВИНИ

На кордоні з Польщею будують елеватор на 22 000 т

07.02.2024 16:11
181

Компанія ТОВ “Агросем” отримала 1 млн євро терміном на п’ять років від Райффайзен Банку на зерновий елеватор місткістю 22 000 тонн. Про це повідомила пресслужба банку, пише agronews.ua.

Об’єкт на власному терміналі MOST Logistic Terminal на кордоні з Польщею компанія планує ввести в експлуатацію до кінця 2024 року.

“Цей проєкт має особливо важливе значення не тільки для компанії “Агросем”, а й для інших сільгоспвиробників як альтернатива морським шляхам”, – зазначила директорка департаменту управління Райффайзен Банку Олександра Прохорчук.

Це не перший проєкт компанії у співпраці з Райффайзеном, розповів заступник директора ТОВ “Агросем” Василь Шалига.

“Подібні логістичні проєкти дозволять забезпечити сталий і безпечний збут української агропродукції, налагодити альтернативні логістичні маршрути, диверсифікувати напрями постачання й експорту”, – наголосив представник компанії.

Елеватор будується з використанням “зелених” технологій. Уже встановлено світлодіодне освітлення, енергоефективні системи опалення та вентиляції. Розпочато роботи зі встановлення додаткового обладнання для зменшення виділення пилу, суспендованих твердих частинок в атмосферне повітря.

Передбачені система збору й очищення стічних вод, а також щорічний лабораторно-інструментальний контроль викидів забруднювальних речовин на якість атмосферного повітря та ґрунту. 



Перегляди: 39
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: