АГРОРЕГІОНИ

На Кіровоградщині вигоріло 75 га землі

13.03.2024 11:27
7

У цьому році в Кіровоградській області під час займання сухої трави, сміття та очерету вигоріло 74,4 гектара землі, розповіла Суспільному речниця Служби надзвичайних ситуацій в регіоні Оксана Мачак, пише agronews.ua.

За словами директора обласного департаменту екології В’ячеслава Дубровського, внаслідок спалювання трави гинуть тварини, а родючість ґрунтів відновлюється протягом п’яти-шести років.

За аналогічний період минулого року вигоріло понад 40 гектарів землі, говорить Оксана Мачак.

За останню добу вогонь знищив майже 13 гектарів. Пожежі були в усіх чотирьох районах області. Наймасштабніша – біля села Високі Байраки Великосеверинівської громади Кропивницького району. Там рятувальники загасили займання на 2,5 гектарах сухої трави та чагарників та 400 квадратних метрах очерету.

На вулиці Бочковського в обласному центрі загорілося 50 квадратних метрів сухої трави, а від неї спалахнула машина, припаркована на узбіччі.

Два дні тому рятувальники загасили 36 займань у природі. Вогнем знищено майже 13 гектарів землі.

“Спалювання сухої рослинності навесні вбиває живу природу, що тільки-но починає відроджуватися після зимових холодів, — говорить Оксана Мачак. – Істоти, для яких поля та ліси є домівкою, опиняються у пастці та масово гинуть. Це свідоме вбивство живої природи, за яке доведеться відповідати”.

У цьому році рятувальники виписали чотири протоколи за спалювання сухої трави.



Перегляди: 179
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: