НОВИНИ

На Кіровоградщині власник паїв хоче віддати їх під базу НАТО

25.01.2022 17:01
3d918cd7a28a6b0679196f3627a65ba9

Власник земельних паїв на Кіровоградщині звернувся до відомства, аби ті безкоштовно прийняли його землю та облаштували там свою військову базу. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Віддати свою землю у довічне користування Альянсу Дем’яна Ганула змусила загроза чергового вторгнення Росії в Україну. Чоловік направив офіційного листа представникам НАТО і наразі чекає на відповідь.

“Зрозуміло, що можна заробити з цієї ділянки, якщо її здати в оренду чи продати. Але я думаю, що важливіше збереження країни”, – говорить чоловік.

Наразі батько власника землі Вадим Ганул приводить документи до ладу, аби належно оформити кілька ділянок НАТівцям. Зізнається – про плани сина дізнався як і всі українці, із соцмережі.

До військових  об’єктів НАТО належать аеродроми, порти та склади з боєприпасами. У партнерських країнах  наразі більше трьох десятків постійних баз і сотні мобільних пунктів. Вадим сподівається – їніх із сином гектарів – для комфортного розташування військових вистачить.

Після оголошення Дем’яном планів на свою землю, подібні заяви з різних куточків України нині ширяться Мережею. Приміром, один з ресторанів у Львові просить прийняти його до НАТО, натомість дозволить розміщувати на своїх складах військову техніку.

Своєю чергоююрист Богдан Кушнір твердить – прецедентів, коли військові бази НАТО облаштовують в країні, яка не є членом Альянсу, ще не було. Наразі законних підстав, аби військовий контингент розмістився на Кіровоградщині, немає. 

“За законом, будь які військові формування на території України офіційно заборонені. Якщо ми кажемо в теорії, то звичайно, в нашій країні можливо все”, – зазначає він.

Тим часом у селищі Новоселиця про плани своїх односельців поки знають мало. Селищний голова від коментарів відмовився. Натомість жителі села, зважаючи на загрози від північного сусіда, таке рішення переважно схвалюють і сподіваються, що їхнє селище із вдалим розташуванням для військової бази і надалі лишатиметься мирним.

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: