НОВИНИ

На Херсонщині китайці розводять вимираючих тварин

08.08.2020 16:08
загружено

На Херсонщині, біля села Камиш, китайська фірма «Шічжень Танфармасьютікал компані» взяла в оренду на 7 років 97 га землі для розведення сайгаків. Про це повідомляє Інтер,  пише agronews.ua.

Повідомляється, що нещодавно перший в Україні приватний розплідник сайгаків поповнився на 70 тварин: китайці купили молодих сайгаків в заповіднику «Асканія Нова» за мільйон гривень. Ці гроші, за словами директор заповідника «Асканія-Нова» Віктора Гавриленка, підуть на закупівлю пального, запчастин до техніки й кормів на зиму для тварин.

Сайгачат вигодували та привчили не боятися людей в заповіднику. У клітках їх перевезли на нове місце проживання. Тепер в розпліднику майже 200 тварин.

А ще для розведення сайгаків збудували спеціальні вольєри – з відеоспостереженням та електропанелями.

Представники китайської компанії заявляють, що основна їхня мета – відновити поголів’я сайгаків і копитних від вимирання.

Вольєри обійшлись китайцям у близько 10 млн грн. На огорожі змонтували пристрій «електричний пастух», який відлякує хижаків, камери відеоспостереження, навколо – захисна смуга від пожежі. Енергію ця система отримує від сонячних панелей.  

Тварин будуть продавати до зоопарків та заповідників. А роги сайгаків будуть використовувати для виробництва ліків. Вони спилюються у самців під загальним наркозом, а потім відростають за два роки. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: