НОВИНИ

На Харківщині фермери вербували людей для трудової експлуатації

24.08.2020 11:24
jpeg-750x430

У Харківській області слідчі встановили 12 епізодів злочинної діяльності фермерів, які вербували людей для трудової експлуатації. Зловмисників звинувачують у торгівлі людьми. Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області, пише agronews.ua

Наприкінці травня 2020 року на території приватного фермерського господарства в селі Мала Рогань були виявлені 9 людей, які піддавалися примусовій праці. Вони проживали у жахливих умовах та не отримували заробітну плату.

Серед них троє жінок, п’ятеро чоловіків та одна дитина. На фермі працівники доглядали за більш ніж 80 головами великої рогатої худоби та за домашніми тваринами.

“У скоєнні злочину звинувачують 56-річного чоловіка та 60-річну жінку, які на території власного фермерського господарства займалися вербуванням людей для примусової праці на власному господарстві, зазначили в поліції.

“На теперішній час встановлено 12 епізодів злочинної діяльності фермерів, 8 з яких – скоєні в складі організованої групи. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває”, – розповіли в поліції.

Раніше у Херсонській області поліція визволила 13-х заробітчан, які приїхали на сезонну роботу, а опинилися у полоні. Людям обіцяли житло, харчування та гідну зарплатню. Натомість поселили в бараці, забрали документи, залякували й змушували працювати за їжу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: