НОВИНИ

На Харківщині агрофірма переводить телят на автоматичне випоювання

15.01.2019 11:30

ТОВ «Агрофірма ім. Гагаріна» (Харківська область) переходить на автоматичне випоювання телят. Для цього господарство побудувало окреме приміщення і закупило обладнання, повідомляє «Зміїв ТБ» – Телеканал 25.

Станція автоматичного випоювання розрахована на 120 голів ВРХ. Тут вигодовуватимуть молоком телят із третього дня життя до двох місяців.

Станція максимально пристосована до природної поведінки телят і дозволяє їм пити молоко у будь-який час протягом дня. При цьому процес ретельно контролюється, а ручна праця мінімізована.

Кожне теля має ошийник із транспондером, а отже – свій номер. Автомат знає ці номери, і на ньому можна пргорамувати дієту для кожної тварини.

«Сьогодні ми випоюємо 8 л молока, – зазначив головний зоотехнік агрофірми ім. Гагаріна Володимир Айдін. – Будемо підвищувати випоювання, аби телята випивали 12 л молока на добу».

Таким чином у господарстві сподіваються збільшити середньодобові прирости. Без системи автоматичного випоювання компанія отримувала 800 г на добу, а планує 1 кг і більше.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: