НОВИНИ

На Глобальному Форумі обговорили питання світової агроекологічної безпеки

22.01.2021 18:32
агрооооо

22 січня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Торговий представник України, Тарас Качка взяв участь у панельній дискусії «Ріст в умовах змін: Нові підходи до створення надійних продовольчих систем в умовах пандемії та змін клімату» в рамках Глобального Форуму з продовольства і сільського господарства. Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку, пише agronews.ua.

«Україна, усвідомлюючи важливість забезпечення світової агроекологічної та продовольчої безпеки, є учасницею понад 40 глобальних та регіональних екологічних конвенцій та угод. Будучи гарантом світової продовольчої безпеки, ми усвідомлюємо важливість нашої участі в діалозі Глобального Форуму щодо кардинальних змін у світових системах постачання продуктів харчування», – зазначив Тарас Качка.

В питанні зміни клімату Україна дотримується міжнародних зобов’язань, у тому числі окреслених в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Також, зважаючи на кліматичну волатильність, в Україні затверджено План заходів з реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року.

Україна, як і весь світ зіткнулася з поширенням пандемії COVID-19, що наголосило на важливості забезпечення стійкої продовольчої безпеки. Незважаючи на обмеження, пов’язані з пандемією, Україні вдалося забезпечити продовольством як власний ринок, так і експортувати сільськогосподарську та харчову продукцію на світові ринки.

Довідково: участь у експертній панелі взяли представник Лейбніцького інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) Др. Даніель Мюллер, член виконавчої ради компанії Südzucker AG Др. Томас Кірхберг, старший науковий співробітник з питань сільського господарства та харчових систем, The Nature Conservancy Майкл Віронен та Голова Німецького Агробізнес Альянсу, віце-президент компанії BASF SE Джулія Харнал.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: