НОВИНИ

На Херсонщині вироблятимуть мармурову яловичину

15.01.2024 16:11
На Херсонщині вироблятимуть мармурову яловичину

Родина з Музиківки на Херсонщині відроджує свій агробізнес після звільнення правобережжя. Власник господарства Сергій Сорокунський розповів «Суспільному», що наразі, окрім рослинництва, відновлюють поголів’я корів та овець, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Він зазначив, що працювати зараз ризиковано через близькість до лінії фронту, не вистачає людей і коштів, заважає нестабільна логістика. 

«Основна діяльність наша — це рослинництво. Тваринництво ще не є бізнесом, оскільки тварини ще маленькі… В одному загоні — бички породи сіра українська. Це ми вже переводимо їх в окремий загін, де вони перебувають на більш інтенсивному зерновому відкормі. Вагою приблизно від 300 кг переводимо і починаємо відкорм», — говорить фермер.

За його словами, сіра українська порода корів має унікальні особливості.

«Вона дуже витривала до умов, непримхлива, дуже сильний імунітет у цих тварин. Вони витримують і мороз, і спеку. Також ця порода м’ясного спрямування, має дуже гарні показники якості. З неї ми виробляємо м’ясо, яке називають мармуровим. Хочу сказати, що за властивостями, за якістю це м’ясо не поступається британській породі, а, можливо, навіть і краще», — зазначає Сергій Сорокунський.

Попри складнощі, це фермерське господарство у 2023 році стало одним із 250 підприємств, відзначених у списку Forbes Ukraine як найбільш перспективних серед малого та середнього бізнесу.

Перегляди: 1

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: