АГРОРЕГІОНИ

На Херсонщині фермери розстріляли російських окупантів

09.06.2022 10:03
ruzhyo

Російські військові продовжують творити свавілля на захоплених територіях — крадуть зерно, овочі та фрукти, сільськогосподарську техніку. Про це повідомляє «Телеграф», пише agronews.ua.

Однак херсонські фермери дають відсіч російським загарбникам —  стало відомо, що при спробі окупантів викрасти комбайн з території агропідприємства фермери відкрили вогонь і застрелили двох нападників.


Про це розповіли місцеві жителі, які попросили не називати їхні імена й не говорити, де саме стався конфлікт. Зі слів бізнесменів, їх дедалі активніше схиляють до продажу готової продукції за копійки та намагаються змусити вирощувати новий урожай.

«Нам прямо кажуть — або саджаєте ви, або саджаємо ми (мається на увазі, що у разі відмови фермерів помістять у в’язницю). Ми бачимо, що вони тут нічого не робитимуть. Вони вміють тільки грабувати та знищувати. Ми поки не знаємо, як бути, намагаємось об’єднатися і чекаємо на звільнення. Ті, хто більший, може хоча б вести якийсь діалог, а дрібні фермери в селах страждають куди більше, у них можуть просто забрати зерно чи овочі, нічого не питаючи», — каже власник агрофірми.

З його слів, днями до нього на підприємство приїхали озброєні люди й почали вимагати ключі від комбайна, погрожуючи автоматами.

«Вони були у військовій формі, сказали, що забирають техніку «на потреби армії». Коли ми не погодилися, то почали ще більше «бикувати». Охорона не злякалася, відкрила вогонь. Двоє 200-х, ще парочка 300-х втекли. Чекаємо на нові візити», — розповів фермер.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: