НОВИНИ

На Харківщині ЗСУ звільнили 150 тисяч гектар лісу

16.09.2022 18:18
Ukrainian servicemen at frontlines of Izium

На Харківщині,  завдяки успішному контрнаступу, ЗСУ звільнили 150 тисяч гектар лісу 5 лісгоспів, а саме Купянського, Чугуєво-Бабачанського, Балаклійського, Ізюмського, Вовчанського, пише agronews.ua.

Хоча наразі складно оцінити увесь обсяг завданої російськими військами шкоди, Держлісагентство мобілізує необхідні ресурси для підтримки лісів Харківської області, повідомляє голова Держлісагентство Юрій Блоховець у Facebook.

Він розповів, що наразі Держлісагентство відновлює роботу керівного складу лісгоспів та перевіряє стан матеріально-технічної бази.

“Ми ніколи не втрачали зв’язок з регіоном. Ще до звільнення Харківщини до нас поступала інформація про тотальне знищення деяких господарств”, – сказав Блоховець.

Він також додав, що у деокупованих лісгоспах розбиті адміністративні будівлі, пограбована та спалена техніка, а також втрачені внаслідок пожеж сотні гектарів лісу. Блоховець також розповів, що багато лісівників, які залишалися в окупації, проявили мужність та відданість Україні.

Однак були і трагічні випадки – окупанти стратили директора одного з підприємств.

“Безумовно, правоохоронцями буде проведена ретельна перевірка. Зрадники і колаборанти, які встали на бік ворога, мають відповідати за законом”, – підкреслив він.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: