АГРОВІДЕО

На Харківщині агроном допомагав окупантам мінувати поля

10.02.2024 11:15
maxresdefault

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з російськими військами під час окупації Харківщини. Як говориться у відомленні СБУ у Facebook, зловмисником виявився агроном місцевої ферми, пише agronews.ua.

«Після захоплення Куп’янського району він допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних полів. Таким чином рашисти мінували ділянки навколо райцентру, зокрема місцеві дороги, якими користувались мирні жителі», — уточнили у відомстві.

Крім того, фігурант забезпечував окупантів фермерськими продуктами харчування та дровами для обігріву захопленої школи, в якій вони базувались. При цьому трьох російських командирів їхній поплічник «розквартирував» у власному будинку.

«Також зловмисник вимагав від своїх колег передавати загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд. У разі відмови погрожував ув’язненням до російської катівні. Після звільнення району фігурант залишився на території громади, «заліг на дно» та сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили місце його перебування і затримали», — додали у відомстві.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.


Перегляди: 122
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: