НОВИНИ

На експорт інноваційної їжі можна отримати майже 2 млн грн гранту

05.06.2024 18:10
4

Програма міжнародної співпраці “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП від ЄС та Німеччини” спрямує 480 тис. євро на гранти українськи малим та середнім підприємствам. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua

За умовами програми, EU4Business відбере 12 бізнесів, які отримають 40 тис. євро (приблизно 1,7 млн грн) на просування власної продукції на закордонні ринки. Подати заявку можна до 25 червня включно на сайті проекту.

EU4Business зацікавлений щонайперше у підприємствах, які виготовляють товари з експортним та інноваційним потенціалом. У тому числі це можуть бути харчові продукти або товари у сфері дизайну.

“Пріоритет надається підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики”, – акцентують в EU4Business.

Окрім безпосереднього фінансування грантоотримувачі зможуть доєднатися до групових та індивідуальних консультацій від експертів, нетворкінг-сесій та інших активностей, що допоможуть виявити та усунути процеси, що блокують бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку.

Для участі у проєкті підприємство має додатково сплатити до загальної суми гранту власний внесок у розмірі 20% від суми гранту.

Витратити грантову підтримку можливо на просування експорту, R&D дослідження, тестування та перевірку, сертифікацію продуктів, закупівлю обладнання (не більше 50% грантових коштів), маркетингові та консультаційні послуги тощо.

.



Перегляди: 23
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: