АГРОРЕГІОНИ

На Дніпропетровщині висадили лавандове поле

10.06.2024 16:20
7

У селищі Дніпровському на подвір’ї місцевої жительки Тетяни Ємельянцевої розквітла англійська лаванда. У 2014 році вона створила на території свого помешкання гектар саду. Нині на її лавандове поле приїздять фотографуватися з різних областей України. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Тетяна розповіла: раніше на місці фотозони були теплиці та вольєри для тварин. Десять років тому вона разом із чоловіком почали повністю переробляти територію.

Наразі порахувати кількість рослин у саду – неможливо. За словами власниці, лаванду планувала вирощувати лише для продажу.

“Це ж мрія будь-якої романтичної жінки. І моя мрія також. Я ще садила і думала: “Ну була б собі ця галявина, собі б спробувати”, — говорить Тетяна.

Вона додає: на території України росте лише так звана “англійська” лаванда. Рослина потребує нечастого поливу та сонячних променів. Цьогоріч лаванда розквітла на місяць раніше.

На лавандове поле Тетяни приїздять не лише фотографуватися, а й танцювати випускний вальс. Дев’ятикласники однієї з шкіл області вирішили зняти тут випускний ролик. П`ятнадцятирічний Дмитро розповів: готувались три місяці.

“Це, напевно, більш заїжджена ідея, але все одно дуже гарно. Тому що саме таких місць дуже мало. Тут дуже гарно все зроблено”, — сказав школяр.

Створити випускний в лавандовому кольорі планували давно, зазначає дев`ятикласниця Аврелія. За словами дівчини, разом з батьками шукали відповідну локацію, допоки не натрапили на соцмережі Тетяни.

“Ми дуже очікували цього моменту, коли вдасться станцювали саме на цьому полі, біля лаванди, вдихнути саме цей аромат”, — говорить вона.

Поки діти репетирували вальс, їхні вчителі та батьки фотографувалися на тлі квітів. Мати однієї з випускниць Олена розповіла: про цю локацію неподалік села почула вперше, планує приїхати сюди ще раз з родиною.

Лавандове поле його власниця Тетяна використовує не лиша в якості фотозони. З частини квітів вона виготовляє сиропи, чаї, цукрову пудру та печиво.

Пік цвітіння лаванди припаде на середину червня.



Перегляди: 97
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: