НОВИНИ

На Дніпропетровщині вилучено конопель на мільйони грн

19.08.2021 19:03
1607360898_6a31c51db45278def993

Заповзятливі наркоділки Дніпропетровської області не тільки навчилися вирощувати наркотичні рослини в особливо великих розмірах, але ще набили руку в їх переробці та збуту. Фахівці ж управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області теж не пасуть задніх та виловлюють наркоділків і перекривають канали наркотрафіку. Про це повідомляє Поліція Дніпропетровської області, пише agronews.ua.

Один з таких каналів наркотрафіку було перекрито у Кривому Розі. Там 25-річний місцевий наркоділок розповсюджував коноплю поштою. Де вирощував заборонену рослину кримінальний підприємець не повідомляється, але достеменно відомо, де хлопець її сушив, та підготовлював до збуту, тобто подрібнював та упаковував.

Це зловмисник робив на горищі в одній із закинутих сільськогосподарських будівель колишньої ферми. Там він сушив рослини коноплі у підвішеному стані. Мабуть, бізнес йшов у гору, тому ділок розвернувся на повну: для зберігання та фасування уже готового товару зловмисник орендував ще й складське приміщення. Там та й на покинутій фермі і провели обшуки співробітники ДБН (УБН).

Вражають масштаби наркобізнесу криворіжця! У результаті обшуків було вилучено близько 30 кг канабісу, 10 кг «шишок» канабісу та пістолет травматичної дії з ознаками переробки. Правоохоронці повідомляють, що за їх підрахунками та цінами «чорного» ринку вартість вилученого сягає понад 8 мільйонів гривень. Наркоділку загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вразить масштабами виготовленої продукції й історія кримінального бізнесу 29-річного мешканця одного з сіл Синельниківського району. Чоловік в себе на городі вирощував 1 900 кущів канабісу. А те що виростив раніше, тримав вдома. Поліцейські виявили у схроні: 25 кілограм подрібненого канабісу та 15 кілограмів так званих «шишок» коноплі. До всього цього зловмисник також ховав в себе мисливську рушницю і понад 50 набоїв до неї.

«За цінами «чорного» ринку вартість вилучених рослин складає понад 11,5 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Невідомо скільки вартує конопля, яка була знайдена на околиці Павлограду, але її ділянка вражає своєю площею у майже пів гектару. Наразі правоохоронці встановлюють, кому саме належить ділянка, а поки що кущі вирвані та направлені на наркоекспертизу до лабораторії.

Нагадаємо, що озвучено закупівельні ціни на соняшник.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: