НОВИНИ

На Дніпропетровщині новий річковий зерновий термінал розвантажить автошляхи

02.09.2020 16:32
22753

Запуск нового перевантажувального термінала компанії “Нібулон” в с. Мар’янське Апостолівського району Дніпропетровської області, який відбувся цього літа, розвантажить автошляхи на 12,5 тис вантажівок. Це вже 10-й такий об’єкт на каскаді Дніпра і перший у цьому регіоні. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

Термінал побудували протягом трьох місяців із дотриманням усіх заходів безпеки, коли Україна перебувала в умовах карантину через пандемію коронавірусної інфекції.

Незважаючи на це, компанії вдалося створити 1500 робочих місць для будівельників з 73 різних організацій зі всієї України, а також забезпечити поставку сучасного обладнання з Італії, Іспанії, Німеччини, Великобританії та інших країн. Урочистий запуск термінала філії «Зеленодольська» відбувся 12 червня 2020 року.

Потужність термінала становить 76 тис. тонн одночасного зберігання зернових (до 300 тис. тонн протягом року, що розвантажить внутрішньообласні та міжобласні автодороги більш ніж на 12,5 тис. вантажівок), на об’єкті постійно працюватимуть більше 100 чоловік.

Це сучасне повністю автоматизоване інфраструктурне аграрне підприємство з приймання, зберігання і доробки сільгосппродукції.

Окрім інвестицій у термінал, «НІБУЛОН» інвестує в соціальну інфраструктуру села відповідно до соціального договору 11 млн грн, які будуть спрямовані на вирішення актуальної проблеми водопостачання.

Також за власною ініціативою компанія забезпечить освітлення вулиць, прокладе зручні тротуарні доріжки та організує сучасний парк для місцевих жителів. Крім того, щорічно бюджет громади буде отримувати 5 млн грн податкових надходжень.

Зусиллями компанії також буде виконано днопоглиблення акваторії причалу площею понад 8 га і близько 14 км водного підходу до акваторії від суднового ходу на р. Дніпро.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: