НОВИНИ

На Чернігівщині прокуратура повернула землю фермера державі

09.01.2019 15:56

Прокуратура Чернігівської області повернула земельну ділянку, виділену на ведення фермерського господарства, у власність держави. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Так, було встановлено, що фізичною особою земельна ділянка в розмірі 10 га на території Корюківського району, надана йому у постійне користування для ведення селянського (фермерського) господарства, не використовується за цільовим призначенням. Це призвело до її заростання бур’янами та деревами.

Згідно ст. 1 Земельного кодексу України використання власності на землю не може завдавати шкоди правам і свободам громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.

Землекористувачі зобов’язані використовувати землю за цільовим призначенням та додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля.

Вказане призвело до її заростання бур’янами та деревами.

Окрім цього, власник землі не створив фермерське господарство, для організації діяльності якого надавалася земельна ділянка.

Через це прокурор звернувся до суду з відповідним позовом, за результатами розгляду якого припинено право постійного користування земельною ділянкою загальною площею 10 га вартістю 240 тис грн в межах Олександрівської сільської ради. Судом вирішено повернути вказану земельну ділянку до земель державної власності.

Наразі рішення суду виконано, земельна ділянка повернута державі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: