АГРОВІДЕО

На Чернігівщині затримали чоловіків, яких підозрюють у вбивстві заради трактора

16.01.2024 09:05
mena_vbivstvo_5

У Чернігівській області поліцейські затримали двох жителів міста Мена Корюківського району, яких підозрюють в умисному вбивстві підприємця заради заволодіння його трактором. Про це повідомляється на сайті обласної поліції, пише agronews.ua.

Напередодні Різдва зник безвісти 44-річний житель приміського села у Менській громаді, але мати потерпілого сповістила поліцію про його зникнення лише 5 січня.

Поліцейські відразу відкрили кримінальне провадження за статтею 115 КК України (умисне вбивство) у зв’язку з безвісним зникненням людини та розпочали оперативно-розшукові заходи. Зловмисників затримали оперативники та слідчі поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Фігуранти, віком 29 та 20 років, зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

“Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини встановили двох мешканців міста Мена Корюківського району, які підозрюються у вбивстві підприємця з Менської громади заради заволодіння його трактором. Обох фігурантів затримано”, – йдеться в повідомленні обласної поліції.

За даними поліції, чоловіки будь-якою ціною хотіли нажитися на продажу трактора, який належить підприємцю, тому і вчинили особливо тяжкий злочин. Спочатку вони хотіли викупити техніку у власника задешево і перепродати. Але підприємець категорично відмовився від такої пропозиції.

Тоді чоловіки вирішили вбити непоступливого підприємця. Вони кілька разів ударили потерпілого металевим предметом по голові, а коли він знепритомнів – задушили. Потім загорнули труп у ковдру і легковим авто вивезли його в лісосмугу.

У процесі оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Трактор ще у день вбивства його власника злочинці вивезли евакуатором на Сумщину.

Нині слідчі повідомили обом фігурантам про підозри в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з корисливих мотивів (частина 2 статті 115 КК України) та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 289 КК України).

Також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. Усі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи.


Перегляди: 620
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: