НОВИНИ

На Чернігівщині коза встановила національний рекорд

18.08.2023 17:20
283

Дворічна коза Аліса з Чернігівської області потрапила до Національного реєстру рекордів. Вона щодня дає приблизно дев’ять літрів молока. Про це розповіла керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова, пише agronews.ua.

Зазвичай кози за добу продукують до 2 л молока, найбільше – це до 4-5 л на добу. Тож коза з Чернігівщини, яка дає щодня дев’ять літрів молока, стала рекордсменкою. Порода у неї непроста: 75% альпійська, 25% – зааненська. Вага тварини – приблизно 80 кг.

«Характер у цієї популярної особи зовсім не зірковий – вона дуже доброзичлива, любить спілкуватися з людьми і оглядати себе у воді», – написала Лана Вєтрова.

Твариною опікується Володимир Киричок, який проживає в Талалаївці Прилуцького району. Він з юних років має справу з козами, тому знає їх звички та поведінку, як свої п’ять пальців. «Козами займаюся з дитинства, доглядав за ними нарівні з дорослими уже з першого класу. Зараз маю трохи більше двох десятків, альпійської й нубійської порід», – поділився чоловік.

Володимир переконаний, що кількість молока – це якість кормів. А ще – дбайливе ставлення і любов до тварини, добрі умови утримання.

«Господар каже, що в жодному разі не можна допустити стресу у кози або щоб вона, не дай бог, змерзла! Останні роки Володимир Киричок інтенсивно займається селекцією. Аліса – його найбільша гордість!» – зауважила Лана Вєтрова.

Експерти Національного реєстру рекордів мають намір приїхати у смт Талалаївку Чернігівської області, щоб вручити Володимиру Киричоку сертифікат про рекорд «Найбільший добовий надій молока кози». 



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: