АГРОРЕГІОНИ

На Черкащині загинула велика кількість бджол

29.07.2022 11:02
bee-3415321_1920

Днями в с. Велика Севастянівка Христинівської МТГ стався прикрий випадок загибелі бджіл внаслідок застосування пестицидів на посівах сільськогосподарських культур в одному із фермерських господарств даного населеного пункту, наслідком чого стало спричинення неабияких збитків бджолярам. Про це повідомляє Христинівська міська рада, пише agronews.ua.

Зі слів небайдужих громадян при обробці даних с/г угідь було застосовано безпілотний літальний апарат, який заборонено у використанні цивільним населенням у період воєнного стану (передбачена кримінальна відповідальність за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 113, ст. 114, ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

А самі ж власники пасік повідомили, що такої масштабної загибелі бджіл не було протягом багатьох років, про що свідчить застосування неякісних, а можливо і заборонених хімікатів.

В зв’язку з цим, в міській раді попросили всіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо даного випадку, а також тих, хто можливо стане свідком аналогічних випадків у майбутньому, звертатися до поліції.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: