НОВИНИ

На Черкащині відбулись махінації на аукціонах з оренди землі

05.08.2021 09:09
orenda_zemly

220 га землі віддають в оренду в Гельмязівській громаді Золотоніського району на 25 років через конкурс, у якому не можуть взяти участь усі охочі. Про це повідомляє Прочерк, пише  agronews.ua.

“Ще в січні сільська рада вирішила, що буде продавати право оренди цих земель, які раніше належали державі, а тепер передані ОТГ, — розповів депутат Валерій Вака. — Торги декілька разів скасовували. Нарешті голова громади Іван Тітаренко, відповідно до закону, одноосібно, вирішив, хто саме проводитиме торги: ТОВ «Товарно-земельна біржа Черкащини». Але дуже швидко з’ясувалося, що охочі взяти участь у торгах не можуть цього зробити: реквізити, вказані на офіційному сайті Держгеокадастру України, неправильні, а отже зробити реєстраційний внесок не можна”

Оскільки потенційні учасники торгів дуже швидко поставили сільраду до відома про помилку в реквізитах, а її так і не було виправлено, депутат Вака припускає, що тут може мати місце протизаконна дія з метою не допустити до конкурсу «непотрібних» учасників. Він каже, що домагатиметься скасування торгів або їх результатів.

Вкрай незадоволені також і потенційні учасники торгів, які не змогли взяти в них участь.

«Ані рахунки, ані юридична адреса не відповідають дійсності! — сказала юристка з земельних питань ТДВ «Русь» Ольга Стороженко. — Зареєструватися ми не змогли. Готуємо документи на оскарження такого проведення торгів».

Претенденти на участь в аукціоні, які так і не змогли цього зробити, наголошують, що те, що відбувається навколо торгів, має місце на тлі постійного браку коштів у бюджеті громади.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: