НОВИНИ

На Черкащині фермер вирощує 40 сортів фундука

14.09.2020 16:32
orexi-pri-grudnom-vskarmlivanii-5

На Черкащині в селі Худяки  садівник Сергій Кучугурний вирощує 40 сортів фундука з різних частин світу – Америки, Німеччини, Іспанії, Італії, Польщі. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.  

В Україні через зміну клімату стало можливим вирощувати все більше культур. І якщо південь України вже приглядається до вирощування оливок, як у Греції, то у центрі країни садівники вправно розводять фундук.

Садівник сам  відпрацьовує технології посадки, обрізки та експериментує з різними видами цього горіха. У майбутньому планує перейти на більші площі. 

Кучугурний  почав вирощувати горіхи 5 років тому. Заклав сад. 

“Для посадки обрали фундук. У нашій місцевості з дощами складно, тож його потрібно поливати. Коли отримали перші результати, зрозуміли, що ризики виправдалися, але все залежить від погодних умов”,– розповідає Сергій Кучугурний.

Фундук починає плодоносити приблизно на другий-третій рік,  і перший урожай садівник отримав минулого року. Він вирощує  промислові сорти, які використовують кондитери, і десертні. Промислові цінуються округлою формою і жирністю.

За словами Сергія, вирощування фундука для нього – це захоплення, але в майбутньому, сподівається, що це буде перспективний бізнес.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: