НОВИНИ

Мотоблок – універсальна техніка для сільськогосподарських робіт

17.08.2022 15:41
Screenshot_2

Придбання мотоблоку дозволяє фермерам більш ефективно доглядати грунт. Така техніка не займає багато місця в гаражі і має невелику витрату палива. Існує два типи мотоблоків: бензинові та дизельні.

Перший варіант економічніший, але має малу тягу. Моделі з дизельними двигунами мають велике тягове зусилля і можуть бути більш практичними, кажуть в компанії Motozilla. Де використовують мотоблоки і як вибрати найбільш підходящий варіант?

Сфера використання

Здебільшого мотоблоки застосовуються у сільському господарстві для обробітку ґрунту. Завдяки маневреності та малим розмірам з ними легко керуватися. Одна пара коліс дозволяє зменшити радіус повороту мотоблока, що дозволяє ефективніше обробляти поле.

Багато моделей мають можливість замінювати стандартний плуг іншими пристроями:

  • косаркою для трави,
  • спушувачем,
  • граблями та культиваторними колесами.

Це збільшує сферу застосування мотоблоку та збільшує його функціональність. Завдяки цьому в одному мотоблоці може поєднуватись кілька комбайнів для аграрних робіт.

Різновиди

Мотоблоки мають кілька характеристик, за якими їх поділяються на категорії:

• легкі – це моделі із маленьким двигуном; вона розрахована на невеликі ділянки або городи з м’яким ґрунтом; мають невеликий паливний бак та не призначені для важких робіт;

• середні чи класичні – такий тип мотоблоків найчастіше набувають власники приватних чи заміських будинків; двигун має середню потужність, але достатньо, щоб використовувати його для причепа з приводом;

• тяжкі мотоблоки – цей варіант часто вибирають фермери чи агрономи, які мають великі поля; такі моделі обладнані передніми фарами, лебідкою та великим паливним баком; тягар роботи на такій техніці без зупинок сягає кількох годин.

Перед покупкою мотоблока важливо враховувати, наскільки його характеристика відповідає очікуваним обсягам роботи. Часте та тривале використання понад норму негативно позначається на двигуні мотоблоку. Тому вчасно змінюйте запчастини на мотоблоці, стежте за справністю основних вузлів.

Популярні моделі

Високоякісні моделі мотоблоків виготовляє компанія Hyundai. Корейські фахівці використовують міцні деталі легковажного сплаву. Такі мотоблоки прості в управлінні, надійні та не потребують особливого обслуговування.

Великий попит має і компанія Forte. Китайські мотоблоки зарекомендували себе з кращого боку та отримали багато позитивних відгуків.


Перегляди: 298
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: