Попри те, що так зване покоління Z (18 – 25 років) найбільше переймається питаннями забруднення довкілля та зміни клімату, а галузь тваринництва продукує близько 14% парникових газів, молодь не поспішає замінювати традиційне м’ясо штучними аналогами. Це доводить дослідження австралійських учених. Про це повідомляє Meat-Inform, пише agronews.ua.
Результати досліджень думки студентів із Сіднейського університету та університету Кертіна показали, що молода частина населення Астралії переймається питанням захисту довкілля. Утім 59% з них нічого не мають проти подальшого розвитку галузі тваринництва.
До того ж 72% опитаних виявилися не готовими до заміни натурального м’яса на штучні аналоги, вирощені в лабораторіях.
“Молодь не поспішає відмовлятися від м’яса через традиційну культуру харчування, характерну для австралійської ідентичності”, – зазначила Діана Богуєва, одна з авторок дослідження.
Крім того, не всі опитані впевнені в екологічності процесу виготовлення лабораторного м’яса, оскільки він також вимагає залучення великої кількості ресурсів.
17% молоді відмовляються від усіх альтернативних натуральних м’ясних продуктів, зокрема, рослинного “м’яса”. 11% заявили, що дотримуються вегетаріанської дієти.
Читайте також: американські вчені виростили рибне м’ясо в умовах космічного корабля.