НОВИНИ

Мінагрополітики та компанії «Сингента» і «Адама Україна» підписали Меморандум про взаєморозуміння 

05.05.2023 16:07
fb5d04b0-4127-49d9-8cc2-3146677fcb61

 Було підписано Меморандум 2.0 про взаєморозуміння між міністерством аграрної політики та продовольства України, ТОВ «Сингента» і ТОВ «Адама Україна», повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Це є засвідчення компаній-постачальників та міністерства свого наміру продовжувати сприяти забезпеченню продовольчої безпеки в Україні та за її межами, надаючи всебічну підтримку українським господарствам і виробникам, до вже підписаного 5 липня 2022 р. Меморандуму», – зазначається у повідомленні.

Як уточнюється, підписанням документу «Сингента» і «Адама Україна» підтверджують свій намір надалі здійснювати підтримку малих фермерських господарств у період дії воєнного стану шляхом надання продукції компаній та забезпечувати постачання на ринок України високоякісних засобів захисту рослин і насіння на комерційних умовах зазначених компаній.

Додатково у розрізі розвитку та запровадження необхідних фінансових інструментів для підтримки агровиробників компанії у кооперації зі Світовим банком сприятимуть розробці та застосуванню законодавчого механізму аграрних розписок.

Також ТОВ «Сингента» і ТОВ «Адама Україна» надалі сприятимуть міжнародним ініціативам, метою яких є розширення можливостей експорту, пошук нових ринків збуту для української агропродукції, інвестування в логістичну інфраструктуру задля удосконалення та розширення експортних шляхів для реалізації української сільськогосподарської продукції. Окремо компанії підтримуватимуть спільні робочі групи, створені для сприяння адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу.

Зі свого боку міністерство аграрної політики та продовольства України в межах, визначених чинним законодавством України, братиме участь в опрацюванні та розробці відповідних нормативно-правових актів і сприятиме комунікації з уповноваженими державними установами щодо виконання зобов’язань суб’єктами господарської діяльності.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: