НОВИНИ

Мінагрополітики погодило першу заявку на 7 млн грн для будівництва теплиці

02.11.2022 09:07
teplucya-kurkul-59625

Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало перший наказ щодо надання гранту в рамках урядової програми «єРобота» зі створення або розвитку теплиць. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Учасником проєкту стало агропідприємство із Дніпропетровщини, сума погодженого гранту становить 7 млн грн, площа на якій зводитиметься теплиця складає 1,6 га.

У відомстві нагадали, що за умовами програми, гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 га (від 1,6 до 2,4 га) відповідно до типового проєкту. Кількість створених робочих місць має бути не менше 14 на 1 га. Заявка на створення теплиць повинна містити проєкт модульної теплиці. 

Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у такому співвідношенні для першої 1000 заявок: не більше 70% (але не більше 7 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, не менше 30% — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

Для всіх наступних заявок за рахунок грантів — не більше 50% (але не більше 5 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці, за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних) — не менше 50%.

Термін реалізації проєктів не має перевищувати 12 місяців із дня відкриття рахунку в банку.

Реалізацію проєкту будівництва модульної теплиці учасник повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: