НОВИНИ

МЕРТ планує фінансувати відновлення лісосмуг місцевими громадами

14.09.2020 08:02
71926215-13910-24520

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з метою стимулювання виробників до реєстрації та утримання лісосмуг розглядає можливість закладення державної підтримки — компенсацію витрат на закладення лісосмуг та насаджень. Про це повідомляє пресслужба МЕРТ, пише agronews.ua.

Збереження та відновлення лісосмуг є важливим питанням з точки зору землекористування, екології та розвитку сільськогосподарського виробництва. Адже наявність лісосмуг забезпечує затримку вологи у ґрунті, зниження середньої температури на ділянці, прирост врожаю тощо.

«Наразі вже прийнято Порядок користування, утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення. У документі чітко йдеться про те, що ці землі можуть бути оформлені в комунальну власність об’єднаної територіальної громади. Наступним кроком є підтримка громад та виробників шляхом компенсації витрат за відновлення та утримання лісосмуг на сільськогосподарських землях. Мінекономіки розгляне можливість надання такої підтримки з наступного року«, — повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

«Крім того, з середини січня 2021 року планується навчання представників з 1470-ти об’єднаних територіальних громад щодо державних програм підтримки, розвитку аграрного сектору та земельних відносин», — додав чиновник.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: