НОВИНИ

Майданчик УУБ став лідером із наповнення місцевих бюджетів від оренди землі у квітні

03.05.2024 12:07
an_post_02_05_24

У квітні на земельних торгах у системі Прозорро.Продажі відбулося більше 900 успішних аукціонів, за результатами яких організатори отримають майже 165 млн грн. Із них більше 73% – а  це понад 120 млн грн – це кошти  від оренди земельних ділянок, які виставляють переважно громади.

Тобто ці кошти йтимуть до місцевих бюджетів і їх спрямують на розвиток громад, підтримку армії, переселенців тощо. До того ж цю суму організатори отримають не одноразово. Адже ділянки в оренду здають відразу на кілька років, в середньому від 7 до 10-15. Тож кошти надходитимуть щомісяця.

Лідером за рівнем доходів організаторів від оренди ділянок у квітні став майданчик ТОВ «Українська універсальна біржа». Тут охопили майже чверть цього напрямку торгів, підготувавши понад 250 переможців аукціонів та залучивши суму у 28,7 млн грн.

Серед громад, які отримають найбільші кошти від оренди ділянок через майданчик УУБ, Верхівцевська міська рада на Дніпропетровщині (понад 8 млн грн), Івано-Франківська міська рада (4,6 млн грн), Новодністровська міська рада Чернівецької області (2,5 млн грн), Іллінецька міська рада на Вінниччині (1,36 млн грн) тощо.

Нині у системі онлайн аукціонів майже 1300 актуальних оголошень із оренди ділянок як сільськогосподарського, так і іншого призначення (промислового, для рибогосподарських потреб тощо). Професійна та відповідальна команда майданчика Української універсальної біржі запрошує усіх бажаючих до торгів: тут усім учасникам допоможуть розібратися із документацією, яку потрібно завантажити для участі в аукціоні, та роз’яснять усі деталі.

Для тих же, хто ще не знайшов цікаву ділянку, пропонують скористатися Земельним ботом у Телеграмі. Потрібно лише підписатися та обрати параметри наділу, який шукаєте (регіон, площу тощо). Підписник не витрачатимете час на щоденний моніторинг оголошень. Бот сам надсилатиме пропозиції із лотами за заданими параметрами.


Перегляди: 69
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: