ТЕХНОЛОГІЇ

Купівля полікарбонату: найважливіші критерії та рекомендації

01.05.2024 09:31

Полікарбонатні листи – це полімерний матеріал, якому властиві висока світлопроникність, тепло- та звукоізоляція, ударостійкість. Вироби такого плану застосовуються для будівництва теплиць, навісів, терас та ін., оскільки вони представлені в різноманітних кольорах, що дозволяє гармонійно вписувати конструкції в архітектурний стиль. Після монтажу вам не доведеться якось особливо доглядати за матеріалом. Для його очищення достатньо обмити водою із садового шланга. За всіх його переваг на полікарбонат ціна залишається на доступному рівні.

Як вибрати полікарбонат: критерії

  • Тип. Найпоширеніший варіант – стільниковий полікарбонат. Він має гарну гнучкість, тепло- та звукоізоляцію. Листи монолітного полікарбонату підійдуть, наприклад, для антивандальної покрівлі.
  • Колір. Від цього параметра залежить світлопропускна здатність. Прозорі вироби можуть пропускати близько 85% сонячного світла. Якщо ви підбираєте продукцію для організації зони відпочинку, краще вибирати молочний, блакитний та інші відтінки. Стильно виглядає полікарбонат у бронзі.
  • Товщина. Популярні варіанти товщини листів полікарбонату – 4, 6 та 8 мм. Такі вироби зможуть витримати вітри та опади. Чим більша товщина, тим вища ціна матеріалу.
  • Розміри. Ви можете замовити як стандартні листи, так і вибрати негабаритні рішення для індивідуальних випадків.

Що ще важливо врахувати при виборі полікарбонату?

Купувати варто продукцію від перевірених брендів. Зверніть увагу на те, скільки років виробник вже є на ринку. Надійними вважаються такі торгові марки: Titan Plast, Soton, Polygal, Monogal, Carboglass. Важливим чинником також є вартість товарів. Якісні вироби мають відповідну ціну. Якщо ви зустріли полікарбонат, вартість якого нижча за ринкову, то це привід задуматися.

Дізнайтеся, чи полікарбонатні листи покриті захисною плівкою. Вона потрібна для того, щоб уберегти матеріал від механічних пошкоджень. Плівка повинна бути також присутня на торцях листів. Це врятує панелі від попадання всередину бруду, вологи та комах. На окрему увагу заслуговує наявність додаткового шару на лицьовій стороні, який захищає від UV-променів. Це значно продовжує термін служби продукції.

Перед тим як купити полікарбонат, переконайтеся, що він не містить дрібних частинок вторинної сировини. Якщо ви можете визначити їх візуально, матеріал має низьку якість. Не повинно бути жодних шорсткостей. Хороший полікарбонат має повністю гладку поверхню. Виробники дають гарантію в 10 років, але насправді він може експлуатуватися більше 20 років.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: