НОВИНИ

Кримські татари майже не були учасниками розпаювання агроземель у Криму, – Чубаров

10.04.2020 15:02
630_360_1526305028-9952

Кримські  татари переважно не були учасниками розпаювання аграрних земель у Криму, а отже, їхні права не землю не були враховані. Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив в передачі «Питання національної безпеки» (проєкт Центру журналістських розслідувань), пише agronews.ua.

«Масове повернення кримських татар на свою батьківщину відбувалося в перші роки незалежності України і співпало з тим, як йшло розпаювання земель колективних господарств, а потім вже і радянських господарств. І оскільки головним фактором, який надавав можливість людям отримати ці земельні паї, було членство в цих колгоспах чи радгоспах, які потім перевели в інші форму господарювання, зрозуміло, що кримські татари опинилися за межами цих процесів», – зазначив Чубаров.

Він додав, що  коли кримські татари  поверталися і колгоспи, і радгоспи доживали останні дні, і ніхто їх туди не приймав, хоча переважна більшість кримських татар розселена в сільських місцевостях Криму.

Нагадуємо,  що раніше  голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Україна має створити державний фонд, у якому будуть концентруватися землі Криму для задоволення потреб кримськотатарського народу, що був позбавлений участі в розпаюванні аграрної землі після поверення на півострів з депортації.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: