ТЕХНОЛОГІЇ

Кращі важливі поради на кожен день

12.02.2024 18:40

Через згубний вплив багатьох чинників на зір важливо підтримувати його гостроту та здоров’я очей. Такі заходи допоможуть зберегти дар бачити. Що треба для цього робити, розглянемо нижче.

Кращі поради від офтальмологів

Проблеми із зором може викликати стрес, неправильний режим дня, сну, велике навантаження від гаджетів. Щоб зменшити вплив цих наслідків, лікарі радять щодня дотримуватися таких рекомендацій.

Споживати вітаміни

Вживання корисних мікроелементів підтримує стан зорової системи. Наприклад, вітамін C захищає око від захворювань та запобігає розвитку сліпоти.

Носити окуляри

Цей аксесуар важливо вдягати під час сонячної погоди. Окуляри зменшують ймовірність розвитку катаракти та нівелюють вплив ультрафіолету.

Не нехтувати профілактичними оглядами

Деякі хвороби не проявляють симптомів на ранніх стадіях. Їх може виявити лише спеціаліст. Щоб запобігти втраті зору, треба регулярно обстежуватися у лікаря. Якщо ви страждаєте короткозорістю, астигматизмом та потребуєте нормалізації здатності бачити, може допомогти лазерна корекція зору у Львові, яку призначає лише офтальмолог.

Збалансовано харчуватися

Споживання достатньої кількості білка, овочів, фруктів та зелені позитивно впливає на здоров’я ока. Також важливо додати в раціон морквяний сік та жирну рибу — тунець, лосось тощо.

Інші рекомендації

Підтримувати органи зору здоровими допоможуть такі дії:

  • Використання окулярів — аксесуар захищає від впливу води в басейні, під час роботи з хімікатами та запобігає пошкодженню рогівки.
  • Регулярне виконання фізичних вправ — підтримує внутрішньоочний тиск.
  • Перерви під час роботи за комп’ютером — допомагають зменшити напруження очей. Також треба використовувати зволожувальні краплі й частіше моргати для уникнення надмірної сухості ока.
  • Позбавлення шкідливих звичок — куріння та алкоголь викликають серйозні порушення зору: катаракта, пошкодження зорового нерва, сліпота.
  • Виконання гімнастики — зменшує напругу та втому, відновлює тонус м’язів.

Деякі хронічні хвороби спричиняють погіршення зору: гіпертонія, підвищений рівень холестерину, артрит, порушення слуху, розсіяний склероз. У такому випадку треба зайнятися їх лікуванням, щоб запобігти розвитку ускладнень.

Дотримуйтеся рекомендацій лікаря, щодня споживайте здорову їжу та вітаміни, не нехтуйте захисними окулярами. Не чекайте на симптоми і вчасно звертайтеся до офтальмолога.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: