ВАЖЛИВО

Фермерам дозволять участь у декількох програмах держпідтримки одночасно

07.04.2020 16:58
1265896

Обмеження, яке забороняло аграріям приймати участь одразу у декількох програмах держпідтримки, знято в останньому пакеті змін, який підтримали депутати Верховної Ради, – повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час Другого Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради «Аграрний сектор України в умовах пандемії», який проходив у форматі відеоконференції. Пише agronews.ua.

Таким чином, аграріям дозволять брати участь у декількох програмах держпідтримки одночасно. Тож ті фермерські господарства, які в минулому році брали участь у програмах держпідтримки, можуть цьогоріч подаватися на програму пільгового кредитування “5-7-9%”.

Наразі є лише нюанс, який стосується новостворених фермерських господарст. Щодо них діє обмеження, що господарство повинне працювати не менше року.

“Це не ставлення до новостворених господарств таке, це в принципі такий критерій. Ми дискутуємо з НБУ України та банками щодо послаблення цих вимог”, – повідомив він.

Для новостворених агрогосподарств діє минулорічна постанова щодо виділення до 60 тис. грн на гектар. Вона буде діяти і в 2020 році, уточнив замміністра.


Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: