ВАЖЛИВО

Комісія Мін’юсту у сфері державної реєстрації і Мін’юст України не уповноважена розглядати скарги на реєстраційні дії

19.03.2019 09:19

Верховний Суд таки підтвердив, що ні Комісія Мін’юсту у сфері державної реєстрації, ні саме Міністерство юстиції України не уповноважені розглядати скарги на реєстраційні дії, вчинені до 01.01.2016 року (тобто до моменту початку дії Комісії). Про це повідомив керівник практики Вирішення спорів, що спеціалізується на судовому представництві Андрій Порайко.

«Верховний Суд також зазначив, що аналогічна позиція викладена в постанові ВС від 19.06.2018 року у справі № 826/12868/16. Ще немає в реєстрі, однак послідовність судової практики не може не тішити», – зазначив Порайко у Faceboооk.

За його словами,  п. 27 постанови ВС, де зазначено, що суд категорично не погоджується з позицією суду апеляційної інстанції;). «І тут треба віддати належне толерантності суддів Верховного Суду, бо коли я читав позицію апеляції в цій справі, то вислови і думки були не настільки політкоректними».

Крім того, в пунктах 44-48 Суд виклав правовий висновок, що законодавством не передбачено можливості подання доповнень до скарги на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації. Хто стикався з “доповненнями” опонентів під час засідання Комісії, мене зрозуміють.

«І найголовніше – жодних питань по юрисдикції оскарження наказу Мін’юсту . Тільки адмінка. Надіюсь, це 158-ме судове рішення про скасування наказу Мін’юсту спонукатиме Комісію змінити вектор цінностей і працювати по закону», – додав він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: