НОВИНИ

Колишньому нардепу повідомлено про підозру в колабораціонізмі

11.08.2022 17:34
korruptsiia

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганді війни, розпалюванні расової ворожнечі та ненависті,  виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, а також у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч.1 ст. 436-2, ст. 436, ч. 1, ч. 6 ст. 111-1 КК України).  Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, народний депутат України VII скликання, член «Партії регіонів» у 2014 році виїхав на територію РФ, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

З 15 по 19 березня 2022 року підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Київської області разом з військовослужбовцями РФ, публічно підтримував і пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання поширювалися на російських федеральних каналах. 

Крім того, 3 квітня та 15 травня 2022 року підозрюваний, перебуваючи у Москві, під час публічних виступів на загальноросійському телеканалі «Росія 1» висловлював підтримку тимчасової окупації частини території України та створених там псевдоорганів. Він публічно схвалював дії окупантів і закликав не зупинятись та продовжувати збройну агресію із застосуванням більш жорстких методів.

Ці виступи опубліковано на відеохостингу «YouTube» як звернення до українців і земляків одеситів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: