ТЕХНОЛОГІЇ

Кількісна оцінка ефективності точного висіву Kinze: вплив на врожайність

01.02.2024 18:29

Фермери знають, що висів насіннєвого матеріалу безпосередньо впливає на якість врожаю та прибуток всього господарства. Високу врожайність, а разом з тим і дохідність забезпечують правильне розташування та заглиблення насіння в землю, оптимальний контакт з ґрунтом та задана відстань між насінинами. 

  1. Правильна глибина висіву впливає на кількість вологи, яку поглине кожна насінина, на розташування вузлового коріння рослини. Все це має значення для надійного проростання та росту культури.  
  2. Для найкращої врожайності насіння має розташовуватися на однаковій відстані одне від одного. Так рослини не будуть боротися за вологу, поживні речовини та сонячне світло. 
  3. Якість розкладки — відсутність пропусків чи задвоення насіння. На конкурентних сівалках може бути 4% пропусків, в той час як на сівалці «Кінзе» це лише 1%. Хороший контакт насіння з ґрунтом досягається, коли сівалка правильно налаштована, колеса в ній не притискають землю та не загортають стерню.

У компанії Kinze розуміють ці потреби аграріїв, а тому впроваджують технології точного висіву у сівалки, щоб покращити основні показники посівних робіт. 

Інновації Kinze для росту прибутковості 

Просапні сівалки Kinze створені для висіву основних сільськогосподарських культур. Використання цих агрегатів дозволяє зменшити виробничі витрати та збільшити врожайність. Головні їхні переваги у вакуумних висіваючих апаратах True Rate, які у рази збільшують точність роботи, а також стабільно дотримуватися заданої глибини. 

У Kinze підрахували кількісні переваги використання обладнання бренду для прибутковості фермерського господарства:

  • Сівалки Kinze покращують показник розкладки кукурудзи на 4,5 %. Приріст урожайності з технологією роздільного висіву досягає 18 %. 
  • Вакуумні висівні апарати True Rate поліпшують розкладку насіння соняшника на 4-6 %. 
  • Технологія роздільного висіву ріпака дозволяє зменшити витрати насіння на 35 %, проте отримати на 0,5 т/га більше врожаю.

В компанії «АІКО», щоб довести ефективність сівалки точного висіву Kinze, використовують калькуляторі врожайності. Достатньо встановити ціну, яку фермер отримує від продажу вирощених культур, вибрати норму висіву, процент насіння, яке реально проросте (зазвичай більше 95 %) та кількість пропусків (не більше 1-2 %). Останні показники найточніше ілюструють різницю між просапними сівалками Kinze та обладнанням інших брендів, які роблять до 4 % пропусків. Проста калькуляція: змінюючи відсоток пропусків, можна побачити, що точність висіву з пропусками не більше 1-2 % збільшує прибуток з кожного гектара на 23 %, ніж з пропусками до 4 %. 

Щоб підібрати якісну сівалку, яка буде у повній мірі відповідати потребам фермерського господарства, та оформити доставку в Україну, достатньо звернутися до менеджерів «АІКО». Вони допоможуть з вирішенням організаційних питань.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: