ВАЖЛИВО

Керівник держпідприємства НАН України вимагав 200 тис дол хабаря за землю у столиці

23.09.2020 13:32
https://agronews.ua/

Керівник держпідприємства НАН України вимагав від директора комерційної структури неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів США. За цю суму він гарантував бізнесмену сприяння в укладанні договору інвестиційної діяльності з подальшою передачею у постійне користування земельної ділянки. Земля, розташована у столичному регіоні і перебуває у власності НАН України. Про це повідомив Михайло Апостол на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Чому у нас немає науки? А їм і так не погано живеться. Правоохоронні органи задокументували одного із керівників державних підприємств, що входить до складу Національної академії наук“, – наголосив Михайло Апостол.

Він зазначив, що оперативники затримали спільника посадовця у Києві, відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання першої частини неправомірної вигоди.

“Наразі керівнику держпідприємства та його спільнику повідомлено про підозри за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство”, – написав Михайло Апостол.

Нагадаємо, 145 тис га земель НААН не внесені до Державного земельного кадастру.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: