НОВИНИ

Кабмін виділив 420 млн грн на зерно для Сомалі та Ефіопії

21.09.2022 11:14
product_image_list_6172a83089159

Кабінет Міністрів України виділив 420 млн грн для надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі. Про це йдеться у відповідній постанові КМУ (№1040 від 16 вересня), оприлюдненій на Урядовому порталі, пише agronews.ua.

Згідно з документом, уряд виділив Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) у кількості до 50 тис. т з метою надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія та Федеративній Республіці Сомалі.

Надання допомоги відбуватиметься за рахунок зерна пшениці, що перебуває у власності АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». ДСНС відшкодує ДПЗКУ вартість зерна на умовах FOB за середньоринковою ціною для портів Чорного моря.

Міністерству закордонних справ доручено погодити з ООН та компетентними органами Ефіопії та Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн за рахунок коштів міжнародних організацій.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: