ВАЖЛИВО

Кабмін відмовився від реорганізації Держпродспоживслужби

28.08.2020 15:32
5248

Кабінет міністрів України відмовився від ідеї реорганізації Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Державну службу з контролю захворювань України. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація за підсумками онлайн-зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигаль, пише agronews.ua.

“Ми були раді почути від пана Шмигаль, що в уряді відмовилися від ідеї реорганізації Держпродспоживслужби – органу, від безперебійної роботи якого залежить діяльність багатьох бізнесів в Україні. А для контролю за епідеміологічною ситуацією і здоров’ям населення в Україні буде створено окремий санітарно-епідеміологічний орган, який буде підпорядкований Міністерству охорони здоров’я України. Держпродспоживслужба продовжить роботу в звичайному режимі з притаманними їй функціями щодо здійснення контролю за виробництвом та експортом продукції “, – відзначили в ЄБА.

У той же час, за даними асоціації, реорганізація торкнеться Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

“Передбачається його розподіл на два окремих відомства з виділенням аграрного міністерства, оскільки аграрний напрямок має колосальне значення для економіки України і має бути належним чином представлений в уряді”, – додали експерти ЄБА.

За даними асоціації, раніше Кабмін заявив про намір реорганізувати Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів і створити разом неї Державну службу з контролю захворювань України. Багато експертів і профільні асоціації висловили невдоволення таким рішенням уряду.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: