НОВИНИ

Кабмін пролонгував кредитування за програмою «5-7-9%» для проведення посівної

18.03.2023 10:07
Кабмін пролонгував кредитування за програмою «5-7-9%» для проведення посівної

Кабінет міністрів України вніс  зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки, відповідно до якого реалізується програма «Доступні кредити 5-7-9%». Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, пише agronews.ua.

Також було внесено зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки за договорами фінансового лізингу, відповідно до якого реалізується державна програма «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

Зокрема, відмінено компенсаційні ставки за кредитами на рівні 0% річних; виключено з програм кредитування та лізингу субʼєктів підприємництва з метою запобігання виникненню та поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також для запобігання та подолання їх наслідків, у тому числі рефінансування таких кредитів.

Продовжено строк, протягом якого сільськогосподарські товаровиробники матимуть можливість отримати фінансову підтримку для посівної кампанії, у тому числі з можливістю пролонгації виданих кредитів для здійснення посівних робіт. Спрощено структури зазначених Порядків шляхом викладення їх у нових редакціях.

Внесено зміни до Порядку надання кредитних гарантій на портфельній основі, затвердженого постановою КМУ від 14.07.2021 N 723, та Порядку надання державних гарантій на портфельній основі у 2020 році, затвердженого постановою КМУ від 25.11.2020 N 1151, у частині приведення у відповідність основних умов кредиту в рамках портфеля кредитів, за яким може бути надано державні гарантії.

Внесено зміни до Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених для забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва, у частині доповнення напрямів використання бюджетних коштів. Внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану шляхом визначення черговості здійснення органами Казначейства платежів Фонду розвитку підприємництва щодо покриття витрат Фонду за супроводження та забезпечення надання державної фінансової підтримки субʼєктам підприємництва.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: