НОВИНИ

Іран запропонував свої транспортні коридори для експорту російського зерна

14.10.2023 18:21
471

Заступник міністра економіки та фінансів Ірану з питань економічної політики Сейєд Алі Роухані заявив, що Тегеран пропонує москві використовувати іранську територію як безпечний коридор для експорту російського зерна до третіх країн. Про це повідомляє ukragroconsult.com, пише agronews.ua.

“Йдеться про те, що Іран може не тільки імпортувати зерно з росії для задоволення власних потреб, а й надати свою територію як коридор для експорту російського зерна до третіх країн. російська сторона може розраховувати на Іран як на надійного та довгострокового партнера”, – Заявив Роухані.

При цьому заступник міністра зазначив, що цю можливість москва поки що не використала.

“Конфлікт (війна – ред.) в Україні і санкції Заходу проти росії, що послідували за ним, практично зробили іранський маршрут безпечним і альтернативним маршрутом для експорту російського зерна. На жаль, ми працюємо в цьому напрямку трохи повільно… Цей шлях, безумовно, є шляхом довгострокового партнерства та стратегії”, – вважає іранський чиновник.

Нагадаємо, що після закінчення дії зернової угоди, росія заявила, що вважатиме всі судна, які рухаються в напрямку чорноморських портів України як такі, що перевозять військові вантажі, у відповідь Україна заявила, що також вважатиме законними цілями всі судна, які рухаються в порти росії та окуповані українські порти. . У зв’язку з цим шлях через Іран може бути альтернативою для росії для постачання зерна на світові ринки.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: