НОВИНИ

Імпортна електроенергія значно дорожча за вироблену в Україні

27.01.2023 16:12
energ654

Україна на початку року розпочала імпорт електроенергії з Європи. Цей імпорт дозволяє підприємствам підтримувати виробничий процес. Про це у телеефірі розповів голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, повідомляє пресслужба парламенту, пише agronews.ua.

Станом на сьогодні обсяг імпорту невеликий — кілька сотень мегават, однак він допомагає зменшити небаланси електричної енергії в енергосистемі. Для порівняння — потужність споживання електроенергії в Україні становить 12 тис. МВт.

«Імпортна електрична енергія в 2-3 рази дорожча за вироблену в Україні. Її переважно імпортують ті, в кого електроенергія складає невелику частку в собівартості продукту чи послузі та хто не може зупинити на 3-4 години, коли діють графіки обмеження споживання електроенергії, виробничий процес», — додав Андрій Герус.

За його словами, зараз для енергосистеми це корисно, адже в дефіцитні години електроенергія, яку б споживали підприємства, надходить до домогосподарств. Тобто залишається більше електроенергії для населення.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: