НОВИНИ

Імпорт молокопродуктів загрожує ціновим диктатом

26.02.2023 11:19
dairy-products14 (1)

Теза про те, що споживачів не повинна турбувати доля українських молокозаводів, останнім часом просувається у ЗМІ. Однак там не говориться про наслідки закриття підприємств. Про це повідомляє Спілка молочних підприємств України, пише agronews.ua.

Як зазначається, останнім часом низка видань написала, що у разі зупинки молочних виробництв дефіцит можна буде закрити імпортною продукцією. 

«І це на тлі різкого збільшення частки споживачів, які з початком війни переключилися на купівлю саме вітчизняних продуктів (+32% відносно 2021 року). Очевидно, наші споживачі краще за ідеологів «покращення за рахунок імпорту» розуміють наслідки скорочення власного виробництва харчової продукції: за тимчасовим вирішенням проблеми дефіциту на ринку настане протверезіння — коли можливість вибору зникне, а за цим, як відомо, почнеться ціновий диктат, якому нічого буде протиставити», — зазначили у спілці.

В СМПУ підкреслили, що молочна галузь має стратегічне значення у гарантуванні продовольчої безпеки країни, тому уряду і парламенту час реально подивитися на ситуацію і терміново вжити необхідних заходів.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: