НОВИНИ

Головний виклик для аграріїв цьогоріч став критичний рівень вологи в ґрунті

11.05.2020 10:03
vedfarm.ru_

Весняна посівна-2020: насінням, технікою та пальним аграрії Вінниччини забезпечені повністю, головний виклик — критичний рівень вологи в ґрунті. Повідомляє misto.vn.ua , пише agronews.ua.

«Головний виклик для аграріїв цьогоріч, це, звісно, клімат. Сьогодні метеорологи вважають, що рівень продуктивної вологи в ґрунті є критичним. Як ми знаємо, весняні опади — це запорука успіху майбутнього урожаю. Однак, за метрологічними даними, в квітні дощів не очікується. Відсутність опадів і низький відсоток продуктивної вологи в ґрунті серйозно впливає на майбутній врожай», — каже голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

Керівник регіону зазначив, що аграрії області вибудовують технологічні процеси так, щоб максимально зберегти вологу в ґрунті і це спрацювало на майбутній урожай.

Він також додав, що в області найбільшу кількість посівних площ цьогоріч займає кукурудза, це понад 440 тис. га, і саме зараз розпочинається активний процес сівби.

Варто зазначити, що станом на 8 квітня аграрії Вінниччини посіяли 83,5 тис. га ранніх ярих зернових та зернобобових культур, що становить 86 % до прогнозу (97,2 тис. га).

За даними експертів, сумарні затрати на нинішню посівну зросли на 10-15 % в порівнянні з минулим роком. Ціни на пальне знизились, але зросли на насіння і засоби захисту рослин (основна маса засобів захисту рослин — це поставки з Китаю, що може викликати подальше зростання цін).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: