НОВИНИ

Голландці вивели малину для жаркого клімату

17.01.2019 13:58

Компанія Advanced Berry Breeding (Голландія) створила новий сорт малини «Сарафіна» (Sarafina).
Сорт поповнює лінійку раніше створених цією фірмою сортів малини: «Венге» (Wengi), «Шані» (Shani) і «Рафіка» (Rafiki). Цей сорт успішно пройшов широкомасштабні випробування в Іспанії, Танзанії і Мексиці, повідомляє EastFruit.

Сорт «Сарафіна» відноситься до групи ремонтантних сортів, його урожай можна прибирати двічі в сезон – восени і навесні. Для закладки квітів цього сорту потрібно кілька годин холоду. Цей сорт утворює великі ягоди масою 6-7 гр світлого оранжево-червоного кольору. Ягоди зберігають світлий колір в процесі зберігання і транспортування (торгові мережі вважають темні ягоди перезрілими і схильними до швидкого псування). Ягоди мають гарний смак, вони міцні і їх легко прибирати.

Крім того, ягоди добре зберігаються після збирання і мають гарну транспортабельність. Самі рослини сильнорослі, відкриті, їх легко вирощувати. Для отримання великих ягід важливо забезпечити рослинам достатню життєвий простір. При ширині міжрядь 2 м рекомендується залишати в ряду на одному погонному метрі 4-6 пагонів восени і 2-3 втечі навесні. У випробування, проведених в Голландії в осінній культурі, врожайність нового сорту досягла 2 кг / м2. Цей сорт дозріває приблизно на 10 днів пізніше сорту «Полка» (Polka).

Сорт «Сарафіна» придатний до вирощування не тільки в помірному кліматі, але і в жаркому – середземноморському і сухих тропічних областях -, оскільки добре переносить підвищені температури. Ця ж особливість робить його придатним для вирощування в теплицях. Розмноження і вирощування сорту «Сарафіна» ведеться за ліцензією.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: