НОВИНИ

Хлібопекарні суттєво скоротять асортимент

01.11.2022 12:09
hleb

Якщо будуть постійні відключення електрики, й підприємство працюватиме на дизельному генераторі, ціну на хлібобулочні вироби доведеться підвищити. У такому випадку в асортименті залишаться лише три позиції: білий хліб, сірий і батон. Це першочергова продукція, яка потрібна населенню. Про це розповів генеральний директор ПрАТ «Козятинхліб» (Вінницька область) Сергій Годенко в коментарі для AgroPortal.ua, пише agronews.ua.

«Запущений процес випікання хліба в жодному разі не можна зупинити чи перервати. Якщо реагувати на повітряні тривоги, то нам би довелося зупинити все виробництво», — зазначає Сергій Годенко.

Він додає, що наразі не спостерігається систематичного відключення електрики в їхньому регіоні. Але підприємство завчасно підготувалось: мають генератор, за допомогою якого можна забезпечити безперебійну роботу протягом 12 годин.

“Ми ще не рахували витрати на забезпечення роботи генератора, і як це вплине на собівартість продукції. Все залежить від потужності. Нам вистачає 50 кВт, це 20 л/год дизельного палива. Година роботи на генераторі обійдеться в 1 тис. грн, що дорожче за годину роботи на електриці на 600 грн. Але якщо перебої електрики будуть тимчасовим явищем, то справимось із цими труднощами.
Він зауважує, що піднімати ціни на хліб не можуть, оскільки потрібно зважати на купівельну спроможність споживачів, які дорожчу продукцію не в змозі купувати”, – зауважує Сергій Годенко.

Сьогодні ПрАТ «Козятинхліб» виробляє більше ста позицій хлібобулочних виробів. З початком повномасштабної війни асортимент не скорочували, навпаки, трохи розширили. Свою продукцію реалізують у Вінницькій та Житомирській областях.



Перегляди: 39
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: